Database updaten en verrijken

Wist u dat bij bedrijven in Nederland jaarlijks 44% iets wijzigt in de bedrijfsgegevens of contactpersonen? Niks is irritanter voor uw relaties om ze foutief aan te schrijven. Bovendien maakt u onnodig veel kosten door foutieve adressering en niet te bereiken contactpersonen. Daarom is een juiste database een must om goede contacten te onderhouden met uw relaties. Of het nu een Direct-Mailing actie betreft of het verzenden van Nieuwsbrieven, Beurs uitnodigingen per email. Voor een goede communicatie en groei van uw onderneming is een succesvol databasebeheer onontbeerlijk. Alleen kost het in de praktijk veel tijd en energie om dit echt goed bij te houden. En die tijd en energie is precies wat bedrijven er niet in kunnen en willen steken, met als gevolg dat uw Relatiebestand snel “vervuild”.

De Grote Linthorst kan u hierbij helpen door uw Relatiebestand na te bellen. We schonen uw database op en werken het bij met de informatie die met het nabellen is verkregen.

Zoals: NAW-gegevens; juiste contactpersoon, ontdubbelen van adressen, geen failliete of opgeheven bedrijven, etc.

U kunt ook kiezen voor een uitgebreide versie, namelijk; email-verrijking, aanvulling van markt- en bedrijfsinformatie,  eenvoudige doelgroep segmentatie, of een klant “in de markt” is, of check van wensen of behoeftes.

Nieuwsgierig geworden naar onze Dienstverlening?

Bel dan 06-223 49 268 of stuur een bericht via onderstaande invul-formulier

Kwalitatieve Leads genereren

“Van Suspects -> Leads -> Prospects -> Klant naar…………………………………………..meer omzet!”

Nieuwe kwalitatieve Leads genereren is een bewezen en effectieve manier van B2B Telefonische Dienstverlening voor het vergroten van de commerciële slagkracht. Het is ook eenvoudig uit te besteden en kan dienen als extra ondersteuning van uw verkoopbinnendienst. Als u het zelf doet als bedrijf, kost het u of uw salesmensen heel veel tijd en energie, afgezien nog van de kosten. Het wordt pas interessant als uw Sales Team er ook daadwerkelijk iets mee kan, namelijk verkopen.
De Grote Linthorst neemt u de Leadgeneratie uit handen en zorgt ervoor dat uw eigen Sales Team zich kan bezighouden met de meest kansrijke Leads. Dit doen wij door vooraf met u in gesprek te gaan en goed naar wensen te luisteren. Het belangrijkste is natuurlijk, welke doelgroep wilt u als toekomstige klant? Dit is nodig om een juist belbestand samen te stellen die gebeld kan worden met een zo hoog mogelijk rendement. Samen met u bepalen wij de criteria waaraan een Lead moet voldoen. Hierna komt de Propositie aan de orde, oftewel, met welk verhaal/boodschap benaderen wij de Suspect, uw toekomstige klant. Wat moeten ze weten over uw bedrijf en uw product of dienst? (UPS’s). Vervolgens leven wij ons geheel in in uw bedrijf en product of dienst. Zodat wij namens uw bedrijf kunnen gaan bellen. Door het stellen van de juiste vragen krijgt u inzicht in de wensen, behoeften, koopgedrag en de toekomstige investeringen van uw Suspects. Op deze manier wordt uw Sales-Pijplijn weer gevuld met waardevolle Leads en kan uw Sales-Team aan de gang.

Van Suspect naar Lead

Suspect is een term om aan te geven in welke fase van het verkoopproces een potentiële klant zich bevind. U vermoed van een suspect dat hij of zij klant van uw bedrijf wil worden. Dit is echter niet meer dan een vaag vermoeden, bijvoorbeeld omdat suspect reeds klant is bij een concurrent, of u als bedrijf al veel soortgelijke klanten hebt en denkt dat u daarom een goed kans maakt om dit bedrijf ook als klant binnen te halen. Meestal is er nog geen contact geweest met een suspect. Als er contact is geweest, en de potentiële klant heeft aangegeven interesse te hebben om bijvoorbeeld meer informatie te willen ontvangen over uw bedrijf, product of dienst spreken we over een Lead. Als deze Lead verder wil praten en dus serieus geïnteresseerd is en dus potentiele klant kan worden, spreken we over Kwalitatieve Leads.
Leads zijn dus eigenlijk de sporen die naar Prospects kunnen leiden. Meestal moeten er flink wat leads worden opgevolgd voordat er interessante Prospects uit voort komen. Sommige van deze sporen lopen dood, sommige eindigen in een verkoop. Tussen alle leads zitten slechte leads die geen klant worden en Kwalitatieve Leads, die wél klant worden.

Het draait dus om het genereren van kwalitatieve leads

Concept: Call – mail – Call strategie
Sommige producten of diensten vereisen meerdere contactmomenten om uw Suspect te overtuigen. Maar ook als u er bewust voor kiest om uw bedrijf en uiteindelijk uw product of dienst te introduceren is het concept Call – mail – Call strategie een zeer goede en bewezen manier om Leads en Prospects te genereren. (lees meer over dit concept hier )

Dit hele proces is een tijdrovende bezigheid van bellen, terugbellen, juiste contactpersoon traceren, goed communiceren over de propositie, overtuigen en niet op de laatste plaats luisteren, gegevens vastleggen en terugkoppelen.

Koude Acquisitie

Veel Accountmanagers, Salesmensen en Vertegenwoordigers zien op tegen Koude Acquisitie. Het wordt in de praktijk gezien als een lastige klus! Sommige zijn er zelfs, onbewust, een beetje bang voor. Het is ook niet leuk om meer “nee” te horen dan “ja” bij het maken van afspraken. Dit doet mentaal pijn en maakt dat door vele het niet als motiverend wordt ervaren. Ook kost het heel veel tijd om de Business pipe-line gevuld te houden met nieuwe leads. Vaak als er gebeld wordt moet er ook weer teruggebeld worden omdat de juiste contactpersoon in vergadering is, niet aanwezig of op vakantie is, etc. Die tijd, gelegenheid om terug te bellen ontbreekt dan en een eerste belpoging resulteert in het niets. Iedere dag zijn er wel redenen te bedenken om niet te bellen met de suspects. Elke vrijdag zijn er goede voornemens om op maandag dit weer op te pakken.

Daarom is Koude Acquisitie zeer geschikt om uit te besteden. Wij zijn gespecialiseerd in het koud bellen en terug te bellen wanneer dat nodig is. Door onze ruime ervaring in allerlei gesprekssituaties hebben wij een effectieve manier ontwikkelt om van een koude Suspect een warme Lead te maken.

 De Grote Linthorst neemt voor u de Koude en tijdrovende Acquisitie uit handen en zorgt ervoor dat uw eigen Sales Team zich bezig kan houden met hun Core Business, namelijk, bij de prospect aan tafel zitten voor de daadwerkelijke verkoop.

“We helpen u en uw bedrijf graag naar een volgend niveau!”

https://degrotelinthorst.nl/contact/